14 kwietnia 2016; Czwartek.
Ranek; 19 stopni.
Po okropnej nocy, poranek zapowiada się pięknie. Słońce, z rzadka przysłaniane przez puszyste chmury, zwiastują piękny dzień i widoczność tęczy.
| Wyklęty admin Moon admin Near admin |
Sesja!
Polowanie na czarownicę!
Cała wyspa!
Trwa!
FAQ
Strona 1 z 1
FAQ
POSTACIE:
1) Ile postaci mogę mieć na Świecie Wyklętych?Na Świecie Wyklętych każdy user może posiadać 20 postaci niepremiowanych + 10 premiowanych, oraz 5 dzieci, które później dorosną.
2) Czemu niektóre rasy są premiowane?
Rasy premiowane to rasy najmocniejsze. Każdy z graczy, musi wykazać się chęcią pisania na fabule. Czasami kiedy Wyklęci mają dobry humor, mogą taką postać przydzielić bez konieczności uzyskania wymaganej ilości postów.
Postać premiowaną można także uzyskać jako nagrodę w konkursach, eventach lub sesjach.
3) Czy jest możliwe pisanie postacią, która jest dzieckiem?
Tak, a nawet jest to wymóg.
4) Czy mogę sterować zwykłym człowiekiem?
NIE. Na Świecie Wyklętych nie ma ludzi i nie można nimi pisać.
FABUŁA:
1) Czemu na początek mam dostęp tylko do Hadesu?Ponieważ Hades jest miejscem, w którym testujemy chęć pisania, umiejętności i wyobraźnię naszych graczy, oraz unikamy sytuacji, w której gracz po zrobieniu KP nie ma co z sobą zrobić i z kim pisać.
2) Ile postać może wiedzieć o Wyspie Kości i Furielu?
Jeśli gracz zaczyna od Hadesu to nie wie nic ani o wyspie ani o Furielu.
3) Jak postacie dostają się na Wyspę Kości?
Na wyspę kości gracz dostaje się przez świat zewnętrzny i tam zaczyna opis swojego przybycia. Teoretycznie mówiąc, jest wciągnięty przez tzw "trójkąt Bermudzki", o którym z zewnątrz wszyscy domniemają o jego istnieniu. Zwykle podróż przez trójkąt kończy się bezpiecznie, czyli statki, samoloty, lub inne środki transportu, bezpiecznie zatrzymują się na Wyspie Kości. Kiedy już się pojawicie, ktoś z pewnością się po was zgłosi.
MECHANIKA:
1) Co to jest sesja/event?Sesja - jest to zabawa, w której są jasno określone zasady, która ma odrębny regulamin, w której wszystko jest możliwe chociażby zabicie postaci oraz która ma własną fabułę i zasady określone przez upadłych. Sesje mogą prowadzić tylko upadli.
Event - jest to zabawa, która kieruje się takimi samymi zasadami jak opisanymi po wyżej, z tą różnicą, że mogą ją prowadzić wszyscy, po uprzednim uzgodnieniu tego z upadłymi. Jest to zabawa krótsza, w któej nie wolno zabijać innych postaci.
2) Kim jest Mistrz Gry?
Mistrz Gry (WYKLĘTY) - to osoba, która prowadzi Furiela, więc jest najważniejszą postacią na wyspie. Może ona decydować bez waszej wiedzy o losach waszych postaci, wchodzić do wątków bez uprzedzenia i wyznaczać wam zadania.
3) Jak wiele może MG bez naszej zgody?
Może wszystko.
4) Jak postacie mogą rozwijać swoje umiejętności?
Poprzez naukę, poprzez wpojenie wiedzy, przez wyklętego bądź prześmiewcę, poprzez szkolenie przez bardziej doświadczoną postać, poprzez samo uczenie.
5) Kim są WYKLĘCI?
Wyklęci to ADMINI Forum.
INNE:
1) Dla kogo jest to forum?Form przeznaczone jest dla osób pełnoletnich, które wykazują się dużą wyobraźnią, chęcią pisania i nie przychodzą na chwilę.
2) Konto na postać, czy konto na użytkownika?
Konto na użytkownika.
3) Dlaczego konto na użytkownika a nie na postać?
Ponieważ rozwiązuje to wiele problemów na fabule. Możemy pisać wieloma postaciami w jednym czasie bez konieczności korzystania z wielu przeglądarek i wylogowywaniu się.
4) Czy dozwolone są wątki erotyczne oraz przemocy erotycznej?
Tak, ale prosimy zaznaczać "[+18]" na początku takowego wątku.
5) Jak jest z zachodzeniem w ciążę?
W ciąże może zajść każda postać.
Wampirzyce - po rzuceniu zaklęcia płodności.
Pozostałe postacie mogą zachodzić zw ciąże jeśli para sama zadecyduje, niemniej jednak musicie liczyć się z tym, że Wyklęty zrobi wam psikusa, pod warunkiem, że wasze postacie współżyją bez zabezpieczenia.
Każda postać która zachodzi w ciążę, musi poinformować o tym Wyklętych.
6) Czy można torturować postacie?
TAK pod warunkiem, że będzie możliwa rekonwalescencja postaci lub po uprzednim dogadaniu się z innym graczem na jak wiele się zgadza.
7) Dlaczego zrzekam się praw autorskich do treści przeze mnie pisanych?
Forum przeznaczone jest dla osób pełnoletnich i może zawierać opisy przemocy, scen erotycznych i innych. Są także działy przeznaczone dla twórczości pisanej i dzieł przeznaczonych do publikacji. Dlatego Administracja forum chce w ten sposób zapobiec kopiowaniu ww treści, a także zapobiega plagiatowi, kopiowaniu i używaniu treści pisanych przez innych userów, oraz wykorzystywaniu i przypisywaniu na swoje zasługi, treści tutaj pisanych.
Co jeśli chcę się pozbyć swojej postaci, bo już mi się znudziła, a nie mam więcej miejsca na nową postać.
Jeśli nie macie już pomysłu na waszą postać i nie chcecie nią pisać. Zawsze można dogadać się z innym użytkownikiem by zabił wasza postać. Nie można zabijać jedynie ras nieśmiertelnych. Postać także można oddać innemu userowi jeśli tylko się dogadacie.
JEŚLI MASZ INNE PYTANIE ZWIĄZANE Z GRĄ PYTAJ WYKLĘTYCH NA PM/ŁAP ICH NA CZATBOXIE
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: